Πλήρης ανακατασκευή  κτιρίου 650 τ.μ. στην περιοχή Γλυφάδα Αττικής. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε από την ομάδα μας για λογαριασμό εταιρίας ασιατικών συμφερόντων. Στόχος του εγχειρήματος ήταν η μετατροπή του κτιρίου από επαγγελματικό κτίριο γραφείων σ ένα σύγχρονο οικιστικό κτίριο,  ενεργειακά και αισθητικά αναβαθμισμένο, το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες ενός απαιτητικού αγοραστή. Με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιήθηκε ο σχεδιασμός προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλοι οι διαθέσιμοι χώροι.

Ειδικότερα, το κτίριο είναι κατασκευής του 1976 και μετά το πέρας της ανακατασκευής δημιουργήθηκαν 7 κατοικίες,  από 50 έως  130τ.μ. Επίσης στο ισόγειο, κατασκευάστηκε ένας χώρος γραφείων 140 τ.μ.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν υψηλής αισθητικής και ποιότητας όπως βακελίτης σε ντουλάπες και κουζίνες, rectificado πλακίδια σε δάπεδα και λουτρά. Η καμπίνα του ανελκυστήρα αντικαταστάθηκε με νέα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε εφαρμογή θερμοπρόσοψης  στις όψεις του και τα κουφώματα αλουμινίου ήταν της εταιρίας EUROPA με τεχνολογία θερμοδιακοπής και διπλά ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών. Η θέρμανση των διαμερισμάτων καλύπτεται από θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ τα οποία τροφοδοτούνται από  αυτόνομους επίτοιχους λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου.

Γεωμετρικά μεταλλικά στοιχεία στις όψεις καθώς και στην κεντρική είσοδο προσδίδουν μια intastrial μορφή στο κτίριο που όμως δένει αρμονικά με το οικιστικό τοπίο της περιοχής. Η αυξημένη φύτευση στο δώμα του κτιρίου ήταν προτεραιότητα για την ομάδα μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατασκευαστούν ζαρντινιέρες με φύτευση αειθαλών φυτών η οποία συντηρείται από αυτόματο σύστημα άρδευσης.. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην μελέτη φωτισμού του κτιρίου ο οποίος είναι χαμηλός και ατμοσφαιρικός. Τέλος, η ομάδα των διακοσμητών μας εστίασε στην προσεχτική επιλογή των επίπλων προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονοι χώροι υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας.

Όραμα της εταιρίας μας ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου το οποίο δεν θα ταυτίζεται με την παρωχημένη εικόνα, από αρχιτεκτονικής άποψης, παλαιών κτιρίων αλλά με την εικόνα σύγχρονων, πολυτελών κατασκευών, και κυρίως να είναι φιλικό προς τους χρήστες και το περιβάλλον. Ανταποκρινόμενο πλήρως αισθητικά, κατασκευαστικά, ενεργειακά στις απαιτήσεις της εποχής αποτελεί χωρίς υπερβολή ένα έργο κόσμημα για την περιοχή, καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών.

Σημαντική ένδειξή της επιτυχίας του εγχειρήματος που πραγματοποίησε η εταιρίας μας ήταν ότι το έργο παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρία στις 15/02/2024 και τα διαμερίσματα είχαν πουληθεί στο σύνολό τους μέχρι τις 10/03/2024.

Σημαντικός παράγοντας που χαρακτηρίζει την επιτυχία τόσο του συγκεκριμένου έργου όσο και των υπολοίπων,  είναι ότι το επιστημονικό προσωπικό είναι σταθερό με βαθιά και εξειδικευμένη γνώση, με πολυετή εμπειρία ο καθένας στον τομέα του, ως επακόλουθο να γνωρίζει επακριβώς τις αρμοδιότητές και υποχρεώσεις του και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε διαδικαστικές ενέργειες, αφού είναι ήδη γνωστές και ξεκάθαρες. Ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε εγχειρήματος, υπάρχουν και εξωτερικοί συνεργάτες για ένα αρτιότερο αποτέλεσμα, που αποτελεί κομβικό στοιχείο στην πορεία μας. Όλοι οι συνεργάτες λειτουργούν με συνέπεια, ευσυνειδησία, σύγχρονα μέσα-εργαλεία, αντιλαμβάνοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε έργου,  με απώτερο σκοπό ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η ομάδα απαρτίζεται από δύο Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Μηχανολόγο Μηχανικό και δύο διακοσμητές. Πέρα όμως από το επιστημονικό προσωπικό, άξιο αναφοράς είναι ότι η εταιρεία διαθέτει και σταθερά συνεργεία όλων των ειδικοτήτων που συντελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υλοποίηση των ιδεών μας. Είναι σπάνιο στον κατασκευαστικό τομέα μία εταιρεία να πορεύεται με σταθερούς συνεργάτες σε όλα τα πόστα και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία!

Εξωτερικό κτήριο

Είσοδος

Διαμερίσματα

Γραφείο