Skip to Content

Category Archives: ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσθήκη ορόφου με χρήση μεταλλικού σκελετού στην Γλυφάδα

Η εταιρία μας πραγματοποίησε εργασίες προσθήκης ορόφου σε κτίριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πρόκειται για project με την χρήση μεταλλικού σκελετού, κατασκευή η οποία ξεχωρίζει για την ταχύτητα κατασκευής της, τις αντισεισμικές της ιδιότητες, τη σχεδιαστική ελευθερία καθώς και για την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

To διαμέρισμα επενδύθηκε με κρυφούς φωτισμούς, με τις έντονες LED γεωμετρίες στην οροφή του σαλονιού να πλαισιώνουν τη σύγχρονη κατασκευαστική αισθητική.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε με στόχο την βέλτιστη εργονομία του χώρου. Τα υλικά είναι υψηλών προδιαγραφών με τα πορτάκια και τον  πάγκο  να είναι της εταιρίας  EGGER καθώς και μηχανισμούς του οίκου BLOUM.

Στους υγρούς χώρους προστέθηκε ένα χαμάμ ανατολίτικου design, ενώ το τζακούζι στους εξωτερικούς χώρους προσδίδει επιπλέον στιγμές χαλάρωσης.

Για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου, χρησιμοποιήθηκε αντλία θερμότητας του οίκου Aermec σε συνδυασμό με Fun Coil Nordstrom super slim.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής καθώς και του υφιστάμενου κτιρίου, η απομάκρυνση των μπαζών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία γι αυτό και διενεργήθηκε με τη χρήση τηλεσκοπικών γερανών.

Τα συστήματα αλουμινίου είναι ανώτερης ενεργειακής κλάσης, της εταιρίας EUROPA.

Το project αυτό έλαβε ιδιαίτερου ενθουσιασμού, καθώς η δημιουργία του αποτελούσε ένα από τα βασικά όνειρα του ιδιοκτήτη. Σαν Np Team τον ευχαριστούμε  μας  εμπιστεύτηκε!

 

READ MORE

Κατασκευή τριών μεζονετών στην Νάξο με πισίνα

Η εταιρία μας ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή τριών αυτόνομων κατοικιών, για λογαριασμό επενδυτή στο νησί της Νάξου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό προκειμένου να τονιστεί το νησιώτικό ύφος στις κατασκευές, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το περιβάλλον.

Η λειτουργικότητα των κατοικιών είναι  επίσης μία προτεραιότητα του σχεδιαστικού μας τμήματος, γι αυτό και οι χώροι που δημιουργούνται είναι  με γνώμονα την ευκολία στη χρήση αλλά και την υψηλή αισθητική.

Η ποιότητα των υλικών αλλά και η άριστη τεχνική κατάρτιση των συνεργείων μας υπόσχεται άψογο αποτέλεσμα.

READ MORE

Ανακαίνιση κατοικίας 160τμ στο κέντρο της αθηνας

Το έργο αφορά την ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας σε πολυκατοικία που σχεδίασε η πρώτη γυναίκα αρχιτέκτονας μηχανικός που αποφοιτήστε από το πολυτεχνείο το 1928.

Το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 160τμ και οι εργασίες αφορούσαν την ολική ανακαίνιση του σπιτιού.

Οι παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις αποξήλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νέες.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση επίσης αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου και εφαρμόστηκαν  καινοτόμες λύσεις αυτοματισμού.

Πραγματοποιήθηκε νέος σχεδιασμός της κουζίνας και των λουτρών προκειμένου να αναβαθμιστεί η εργονομία και η λειτουργικότητά τους.

Το παλιό ξύλινο δάπεδο συντηρήθηκε επιμελώς με τρίψιμο από ειδικές μηχανές και εφαρμογή οικολογικών υλικών φινιρίσματος.

Τα νέα κουφώματα αλουμινίου είναι της εταιρίας EUROPA. Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική και τους χρωματισμού του κτιρίου τα κουφώματα είναι σε χρώμα λευκό και τα ρολά σε χρώμα καφέ σκούρο. Τα ρολά είναι ηλεκτρικά μεταλλικά βαρέως τύπου. Η ενεργειακή  κλάση των κουφωμάτων αλουμινίου  είναι αισθητά αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προγενέστερα αφού διαθέτουν τεχνολογία θερμοδιακοπής και διπλά ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών.

Ιδιαίτερο στοιχείο του διαμερίσματος αποτελεί το ΧΑΜΑM το οποίο έχει επενδυθεί με ψηφίδα και έχει εξοπλιστεί με καινοτόμες τεχνολογικές επιλογές λειτουργίας.

Αίσθηση προκαλεί η διακόσμηση των χώρων η οποία μετά από το προσεχτικό άκουσμα των επιθυμιών των ιδιοκτητών του, κινήθηκε σε vintage ρυθμούς με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

READ MORE

Μετατροπή παλαιού κτιρίου σε ξενοδοχείο (Hotel Apartments)

Ανακαίνιση και μετατροπή παλαιού κτιρίου κατοικιών και καταστημάτων σε ξενοδοχείο (Hotel Apartments) στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η ανακαίνιση ήταν ολική καθώς το μόνο που παρέμεινε στο κτίριο ήταν ο φέρων οργανισμός, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω διάβρωσης του οπλισμού του. Αιτία των διαβρώσεων ήταν η υγρασία που είχε εισχωρήσει λόγω ελλιπής συντήρησης του κτιρίου.
Ο φέρων οργανισμός ενισχύθηκε και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία όλα τα προβλήματα διάβρωσης του οπλισμού.
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες εκβάθυνσης του φρεατίου ανελκυστήρα προκειμένου να εξυπηρετείτε και ο υπόγειος χώρος στον οποίο βρίσκεται το γυμναστήριο του κτιρίου.
Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη χρήση εμποτισμένης ξυλείας για την διαμόρφωση της όψης καθώς και του Roof Garden.
Συνολικά κατασκευάστηκαν:

  • 9 διαμερίσματα από 75 έως 140 τετραγωνικά μέτρα
  • ένα ισόγειο κατάστημα
  • Roof Garden με φύτευση, BBQ, τραπεζαρία, κουζίνα, WC και ξαπλώστρες για κοινή χρήση από τους διαμένοντες του κτιρίου.
  • Γυμναστήριο


Η συνολική επιφάνεια που πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους ανέρχεται στα 1.500τ.μ.

READ MORE