Η NP CONSTRUCTIONS, με δυναμική παρουσία στον χώρο της κατασκευής και ανακαίνισης διαμερισμάτων και  κτιρίων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει σημαντικά βραβεία στον μεγαλύτερο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα: Interiors Awards 2023.

Φέτος, η εταιρεία μας ξεχώρισε για την έμπνευση , την καινοτομία, την πολυτέλεια, αλλά κυρίως για την ποιότητα κατασκευής και βραβεύτηκε με 2 GOLD και 1 BRONZE, τιμώντας μας ιδιαίτερα για τη μελέτη και κατασκευή του συγκροτήματος εξοχικών κατοικιών στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Τα βραβεία επισφραγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ‘επένδυσή’ μας στην υψηλή αρχιτεκτονική και μας δίνουν ώθηση και δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε έργα που ξεχωρίζουν!

Together we build the future… είναι η δέσμευσή μας!!!

Oλική ανακαίνιση λουτρού στη Γλυφάδα

LUXURY BATH

Αφορά στην ολική ανακαίνιση λουτρού στη Γλυφάδα. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ένα λουτρό μεγάλων διαστάσεων με εσωτερικά ‘δωμάτια’, ικανοποιώντας την ανάγκη για ιδιωτικότητα, καθώς και μεγάλα ανοίγματα για άπλετο φυσικό φως. Κυριαρχεί το λευκό χρώμα με χρυσές προσθήκες δημιουργώντας αίσθηση μοναδικής καλαισθησίας.
Μπαταρίες εντοιχισμού, καζανάκι εντοιχισμού με κρεμαστή λεκάνη, ελεύθερη μπανιέρα με επιδαπέδια χρυσή μπαταρία δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικά αποτέλεσμα. Ο πάγκος του επίπλου είναι κατασκευασμένος από ανθυγρή γυψοσανίδα και επένδυση με γρανιτοπλακάκια μεγάλων διαστάσεων για ένα ενιαίο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Επιλογή υλικών ψηλής αισθητικής και ποιότητας, όπως ιταλικές μπαταρίες και γρανιτοπλακάκια διαστάσεων 120x270cm.
Εξολοκλήρου επίσης αλλαγή των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στη μελέτη φωτισμού του λουτρού εξυπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες τους αλλά και να είναι ατμοσφαιρικός. Η αντιστοιχία του τελικού αποτελέσματος με τα σχέδια 3d ήταν απόλυτη, αγγίζοντας το  100%!

Oλική ανακαίνιση ενός wc στη περιοχή του Παπάγου

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ WC

Αφορά στην ολική ανακαίνιση ενός wc στη περιοχή του Παπάγου.  Έργο επιφανειακά μικρό, αλλά ουσιαστικά μία μοναδική πρόκληση για την ομάδα μας να μεγαλουργήσει αισθητικά, διατηρώντας στο έπακρο την πρακτικότητα του χώρου.
Ειδικότερα, γήινες αποχρώσεις συνδυάστηκαν μοναδικά με λευκά είδη υγιεινής και χρωμέ αξεσουάρ συνταιριάζοντας αρμονικά το πιο κλασικό με το πιο μοντέρνο. Οι ξύλινες επιφάνειες στο πάγκο και στο καθρέπτη, οι ιταλικές μπαταρίες εντοιχισμού, το καζανάκι εντοιχισμού με κρεμαστή λεκάνη και αξεσουάρ, οι μαρμάρινες επιφάνειες και τα ιταλικά πλακάκια δρουν καταλυτικά.
Αναγκαία κρίθηκε η εξολοκλήρου αλλαγή των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στη μελέτη φωτισμού, ώστε να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες,  αλλά να είναι και ατμοσφαιρικός: κρυφός φωτισμός στο καζανάκι, στον καθρέπτη εντείνουν το παραπάνω αποτέλεσμα. Η αντιστοιχία του τελικού αποτελέσματος με τα σχέδια 3d ήταν απόλυτη, αγγίζοντας το  100%!

Kατασκευή συγκροτήματος  μεζονετών στη Νάξο

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αφορά στο σχεδιασμό και κατασκευή συγκροτήματος  μεζονετών στη Νάξο. Έτυχε  ειδικών μελετών για το τόσο απαιτητικό νησιώτικο υπέδαφος, ώστε να εξασφαλιστεί από κατασκευής η στεγανότητα από την εξωτερική πλευρά.
Πρόκειται για δύο μεζονέτες 75 τ.μ και άλλη μία 50 τ.μ. Η κάθε κατοικία έχει τη δική της πισίνα,  καθώς και δικό της υπόγειο ως βοηθητικό χώρο μεν, αλλά πλήρως λειτουργικό δε,  καλύπτοντας την ιδιωτικότητα των ενοίκων. Υλικά όπως πέτρα και πατητή τσιμεντοκονία δεσπόζουν  στους χώρους.
Η   ηλεκτρολογική εγκατάσταση σχεδιάστηκε προκειμένου να επιτευχθούν τα ποσοστά ισχύος που απαιτούνται μιας σύγχρονης κατοικίας,  καθώς και για αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας. Η  υδραυλική εγκατάσταση μελετήθηκε ιδιαιτέρως για να ανταποκρίνεται πλήρως σε μαζική χρήση από μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα αλουμίνια είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης  με ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών.
Στα δάπεδα χρησιμοποιήθηκαν πλακίδια Ισπανικής προέλευσης. Στους  πάγκους της κουζίνας έγινε χρήση  μασίφ ξυλείας προκειμένου η αισθητική να εναρμονιστεί με την νησιώτικη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη μελέτη κα ο φωτισμός καθώς στοχευμένες κατασκευές όπως κρυφοί φωτισμοί κάτω από τα χτιστά κρεβάτια ολοκλήρωσαν μοναδικά το σκηνικό. Δεν έγιναν υπερβολές, που θα αποδυνάμωναν τις ήδη πολύ δυνατές εικόνες του φυσικού φωτός, αλλά απόλυτα συνταίριαξαν. Χρώματα σε γήινες αποχρώσεις σεβόμενοι το νησιώτικο στυλ και το ίδιο κυριάρχησε και στη διακόσμηση με έπιπλα χτιστά, από ακατέργαστο ξύλο, ρατάν ή ψάθα και λευκούς καναπέδες με χοντρά αναπαυτικά μαξιλάρια δένοντας μοναδικά το νησιώτικο με το μοντέρνο.
Προσοχή επίσης στην ομαλή μετάβαση από το εσωτερικό του σπιτιού στους εξωτερικούς χώρους λόγω του ισχυρού περιβάλλοντα χώρου. Τηρήθηκε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και οι σχεδιάστηκες προτάσεις ταυτίστηκαν σε ποσοστό 98% με το τελικό αποτέλεσμα.