Το έργο αφορά την ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας σε πολυκατοικία που σχεδίασε η πρώτη γυναίκα αρχιτέκτονας μηχανικός που αποφοιτήστε από το πολυτεχνείο το 1928.

Το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 160τμ και οι εργασίες αφορούσαν την ολική ανακαίνιση του σπιτιού.

Οι παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις αποξήλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νέες.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση επίσης αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου και εφαρμόστηκαν  καινοτόμες λύσεις αυτοματισμού.

Πραγματοποιήθηκε νέος σχεδιασμός της κουζίνας και των λουτρών προκειμένου να αναβαθμιστεί η εργονομία και η λειτουργικότητά τους.

Το παλιό ξύλινο δάπεδο συντηρήθηκε επιμελώς με τρίψιμο από ειδικές μηχανές και εφαρμογή οικολογικών υλικών φινιρίσματος.

Τα νέα κουφώματα αλουμινίου είναι της εταιρίας EUROPA. Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική και τους χρωματισμού του κτιρίου τα κουφώματα είναι σε χρώμα λευκό και τα ρολά σε χρώμα καφέ σκούρο. Τα ρολά είναι ηλεκτρικά μεταλλικά βαρέως τύπου. Η ενεργειακή  κλάση των κουφωμάτων αλουμινίου  είναι αισθητά αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προγενέστερα αφού διαθέτουν τεχνολογία θερμοδιακοπής και διπλά ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών.

Ιδιαίτερο στοιχείο του διαμερίσματος αποτελεί το ΧΑΜΑM το οποίο έχει επενδυθεί με ψηφίδα και έχει εξοπλιστεί με καινοτόμες τεχνολογικές επιλογές λειτουργίας.

Αίσθηση προκαλεί η διακόσμηση των χώρων η οποία μετά από το προσεχτικό άκουσμα των επιθυμιών των ιδιοκτητών του, κινήθηκε σε vintage ρυθμούς με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.